Hírlevél

BelépésRegisztráció
Elfelejtett jelszó


Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Tejtermékek >>

Fittej uht tej 2,8% 1l
Termék adatok

Fittej uht tej 2,8% 1l

Bruttó: 249 Ft / L
L


Ez a termék vidékre is szállítható.
Termék ismertető

Az UHT rövidítés az “Ultra High Temperature” kifejezésből származik. Angolul a tartós tejet “Long Life Milk”-nek, azaz „hosszú életű tejnek” nevezik. A tartósítás során a tej 140 °C-on, néhány másodpercig tartó hőkezelésen megy át, majd az ultrapasztőrözés következik, amikor a benne található mikrobák elpusztulnak. Mivel ez a fajta tej nem tartalmaz baktériumokat, nem romlik meg olyan hamar, mint a friss vagy a pasztőrözött tej.

 

Magyarországon 1975 óta gyártanak és forgalmaznak UHT tejet. Az egész világon ismerik, mivel ún. „kényelmi” (convenience) élelmiszernek számít, mert szobahőmérsékleten is eltartható; három hónapig friss marad. Sokan az íze miatt is kedvelik. A pasztőrözött tejnél egészségesebb, mert magasabb hőmérsékleten fertőtlenítik, emellett könnyebben emészthető. A benne lévő kalcium is jobban felszívódik, mint a pasztőrözött tej esetében, azonban vitaminokból - mivel 100 Celsius-fokon elbomlanak - az UHT-tej kevesebbet tartalmaz. Doboza tökéletesen megvédi az oxigénmolekulák káros hatásától.

 

A Naszálytej Zrt. UHT termékei a Magyarországon és a régióban is újdonságnak számító Tetra Gemina csomagolásban kaphatók. Az új csomagolás előnyei:

  • speciális rétegek, légmentes záródás
  • megújult forma, kényelmesebb fogás
  • kupakos kiszerelés, egylépcsős, könnyű nyitás
  • 100%-os felhasználás

 

Mindezeknek köszönhetően a megújult csomagolású UHT tejek természetes módon és hosszan őrzik meg a tej zamatát és frissességét, természetesen, tartósítószer nélkül.

Választhat többféle ízesítést vagy kiszerelést
Hasonló termékeink